A VPN-eket legálisan kell használni?

[ware_item id=33][/ware_item]

A VPN vagy a virtuális magánhálózat olyan szolgáltatás, amely megvédi a felhasználó online magánéletét az állami felügyelet ellen, és korlátlan hozzáférést biztosít az internethez. Sőt, egy olyan VPN, mint a FastestVPN használata lehetővé teszi a felhasználók számára a különféle földrajzilag korlátozott webhelyek elérését is, mint például Netflix. De jogszerű-e a VPN használata? Itt minden, amit tudnia kell a VPN jogszerűségéről.


A VPN törvényessége országonként eltérő, ez azt jelenti, hogy minden ország rendelkezik a VPN használatával kapcsolatos házirendeivel. A hatalommal bíró országok szigorúan betiltják a VPN-eket, míg sok demokratikus ország engedélyezi.

Jogi a VPN-ek

Miért nem engedélyezettek a VPNS-ek egyes országokban??

A világ legtöbb országában a VPN-ek elfogadottak és teljesen legálisak. Van azonban néhány ország, amely elriasztja a VPN használatát, mivel kormányuk egyszerűen nem akarja, hogy a polgárok hozzáférjenek cenzúrázott tartalomhoz.

A VPN-ek illegálisnak nyilvánító kormányok szintén figyelemmel kísérik a nyilvánosság online tevékenységeit. A VPN az online böngészést az IP-cím árnyékolásával védi, ezért a tisztviselők nem férhetnek hozzá a felhasználó online tevékenységeihez. Ezért a kormányok a VPN-ek használatát jogellenesnek nyilvánítják.

Országok, ahol a VPN illegális

A VPN - ek jogszerűek a USA, Kanada és a UK. Néhány ország azonban csak akkor engedélyezi a VPN-eket, ha teljesítik azokat a kormányzati követelményeket, amelyek végül sértik a felhasználók magánéletét, mivel lehetővé teszik a kormánynak, hogy figyelemmel kísérje a felhasználó tevékenységeit. Az alábbiakban felsoroljuk azokat a legfontosabb VPN-ellenes országokat, amelyek komoly bírsághoz vezetnek, ha VPN-rel elkapnak:

 • Kína

Mivel a világ vezető internetes cenzúravezetője, Kína az első a listán. A VPN-k szigorúan nem engedélyezettek Kínában. Kizárólag állami licenccel rendelkező VPN-k használhatók. Ez azt jelenti, hogy ha egy VPN vállalat Kínában akar működni, akkor meg kell felelnie a kínai kormány politikájának.

Abban az esetben, ha egy polgárt illegálisan vagy magántulajdonban találnak egy csatornához, akkor 15 000 jüan (szinte 2200 dollár) pénzbírságot kell kiszabniuk..

 • Irán

Irán szintén szerepel azon országok listájában, amelyek gyűlölik a felhasználói adatvédelmet, és szigorúan megtiltják a VPN használatát. Irán blokkolja számos nemzetközi webhelyet, és megszünteti a talajra gyakorolt ​​nyugati hatást. A VPN-ek teljesen illegálisak Iránban, csak a kormány által elfogadott VPN-ek törvényesek. Az Iránban legális VPN-k nem használhatók, mivel ezek a VPN-ek fenntartják a kormány cenzúráját és szükség esetén felhasználói adatokat szolgáltatnak a kormánynak. Illegális VPN használata Iránban akár egy év börtönre vezetheti Önt.

 • Oroszország

Az orosz kormány szigorú cenzúra-törvényeket is alkalmaz, és ez az oka annak, hogy Oroszországban betiltsák a VPN-ket. Csak azok a VPN-szolgáltatók működhetnek Oroszországban, amelyek hozzájárulnak a felhasználók adatainak naplózásához. Abban az esetben, ha a felhasználót vagy a VPN szolgáltatót bűnösnek találják, bírságot kell fizetniük. Illegális VPN-szolgáltatók számára: 700 000 RUB (majdnem 12 000 USD) és 300 000 RUB (majdnem 5 100 USD) a felhasználó számára.

 • Irak

Irak valószínűleg a VPN-ket sem ösztönzi valójában, korábban Irak szinte betiltotta minden közösségi média webhelyet, beleértve a Facebookot, a YouTube-ot és más titkosított üzenetküldő alkalmazásokat. Később a tilalmat csak az érzékeny régiókra vezették be.

 • Omán

Omán emellett aktívan tiltja a VPN-t és cenzúrázza a médiát. Az ománi kormány nem ösztönzi az internetes szabadságot, és a VPN-k nem engedélyezettek az egyének számára. Az intézetek és szervezetek azonban használhatnak az ománi kormány által jóváhagyott VPN-ket. Abban az esetben, ha valaki illegális VPN-t használ, akkor 500 Ománi Rial (közel 1300 dollár) összegű bírságot kell fizetnie, és ha valamely szervezet bűnösnek bizonyul, akkor 1000 Ománi Rial fizetést kell fizetnie (majdnem 2600 dollár)..

 • pulyka

Törökország szintén nagyon tudatos a cenzúra terén, és nem tűnik barátságosnak a nemzetközi hírekkel és tartalommal. A VPN használata Törökországban szintén tilos. Néhány VPN mégis megtörheti Törökország blokkját.

 • Egyiptom

A VPN-ek szigorúan tilosak az Egyiptomban, és csakúgy, mint az összes említett ország, Egyiptomnak is nem tetszik az internet szabadsága, és számos hír- és szórakoztató oldal már ott van blokkolva..

 • Észak Kórea

Észak-Korea nem jó az internet szabadságának hívője, és ritkán férnek hozzá az egész világon elérhető internethez. Az észak-koreaiak azonban leginkább a Kwangmyong-ot használják, amely korlátozott hozzáféréssel rendelkező nemzeti intranet. A 3G hálózat a külföldi látogatók számára megengedi az internet elérését, de a VPN-k tilos.

Van-e illegális tevékenység a VPN-ekkel kapcsolatban??

A VPN-ket több országban betiltották, de vannak olyan online tevékenységek, amelyek teljesen jogellenesek. Nem számít, ha VPN-sel vagy anélkül csinálja, bizonyos tevékenységek illegálisak maradnak. Az alábbiakban felsoroljuk az illegális online tevékenységeket:

 • Hacking

A hackelés azt jelenti, hogy átvegye az irányítást valaki más adatainak, számítógépének vagy hálózatának. Tilos illegálisan ellopni valaki adatát vpn-vel vagy anélkül.

 • Online zaklatás

Valaki zaklatása vagy követése szintén illegális online tevékenység.

 • A Sötét web elérése illegális dolgok miatt

Illegális tevékenységek végrehajtása a sötét webben jogilag helytelen. A sötét web az internet része, amely különböző illegális tevékenységek, például kábítószer-értékesítés stb. Kikötőinek felel meg.

 • torrentezés-

Noha lényegében nem illegális, az egyik ok miatt tiltott online tevékenység. A Torrenting során az internethasználók gyakran töltik le a szerzői jogok által védett tartalmat. Az ilyen szerzői joggal védett tartalom engedély nélküli használata bűncselekmény. A szerzői jog által védett tartalmak között lehet dalok, zene, játékok és stb.

Bírságot fog fizetni a VPN használatáért?

Ha olyan VPN-t használ olyan országban, ahol tilos, akkor igen. Azonban az Egyesült Államokban és azokban az országokban, ahol a VPN megengedett, nem fizet pénzbírságot. Ügyeljen arra, hogy ne vegyen részt semmilyen jogellenes tevékenységben a VPN segítségével, különben súlyos következményekkel járhat.

A VPN egy adatvédelmi eszköz

A VPN olyan sok jó dologhoz használható, mint például az Internet magánéletének fenntartása, a tartalom bárhonnan elérése vagy a nyilvános Wi-Fi használata..

Nem használhatja FastestVPN egy olyan országban, ahol a VPN-ek nem engedélyezettek. Abban az esetben, ha bármely országba utazik, minden használat előtt olvassa el a vpn-re vonatkozó törvényét.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 1 = 8

map