Hagyma VPN felett – Hogyan lehet maximalizálni az adatvédelmet?

[ware_item id=33][/ware_item]

Mindannyian mindannyian tudunk a VPN-kről - ezek olyan eszközök, amelyek segítségével más virtuális IP-címmel elronthatja a virtuális helyét. A VPN-ek növekvő népszerűségét támasztja alá a tömegek körében a magánélettel és a digitális streaming szolgáltatásokkal kapcsolatos általános aggodalom, például a Netflix.


Van egy másik eszköz, amely ugyanezt érinti el, és Tornak hívják. A VPN és a Tor a céljukhoz hasonlóan nagyon hasonlóak, de lényegükben különböznek. Amit sokan nem tudnak, az az, hogy együttesen felhasználhatók még nagyobb adatvédelmi szint elérésére.

Hagyma VPN felett

Tor története

Tor a The Onion Network kifejezést jelenti. Az Egyesült Államok Haditengerészeti Kutatólaboratóriuma (NRL) egy olyan projekt volt, amely kidolgozza a kommunikáció biztonságának egyik módját. Az alapelv több csomópontot foglal magában a hálózatban, amelyek továbbítják az információkat, amíg a kérés el nem éri a rendeltetési helyét - és vissza.

Évekkel később két ember a Massachusetts Institute of Technology-ból kezdte meg a Tor munkáját a vöröshagyma hálózattal. Az Onion hálózatot többször is megvalósították, de a Tor a legnépszerűbb és legszélesebb körben alkalmazott projekt.

Tor vs VPN - A különbségek megértése

A VPN-szolgáltatáshoz való csatlakozás átadja az internetszolgáltatás igényeinek a VPN-kiszolgálóra történő továbbításának felelősségét, nem pedig az Internet Szolgáltató (ISP) helyett. Ez ténylegesen névtelenné tesz az interneten, a kiszolgáló által kölcsönadott IP-címmel.

A Tor hasonlóan működik, de végrehajtásában eltérő. A Tor számos olyan csomópontból álló hálózat, amelyek olyan emberek, akik önként vállalkoztak benne. Ezek a csomópontok tényleges emberek a világ minden tájáról, akik az eszközüket úgy állították fel, hogy továbbítsák a kéréseket a hálózat következő csomópontjára. Összességében három csomópont működik, hogy kiszolgálja Önt.

A Tor-t a Tor-böngészõ néven lehet elérni. Ez nem bonyolult beállító Tor, ami az átlagos felhasználó számára elérhetővé teszi.

Amikor megnyit egy weboldalt a Tor-on keresztül, a kérés titkosítva lesz és elküldésre kerül az első csomóponthoz (belépési csomópont). A belépési csomópont ellenőrzi a kéréseket, és elküldi a másodikhoz (középső csomópont), amely továbbítja a kérelmet a harmadik csomóponthoz (kilépési csomópont). A Kilépési csomópont kibontja a titkosított kérést, és a megfelelő címre küldi, majd visszaadja.

Ez a több réteg közötti utazási igény folyamat egy hagymaréteget képvisel, következésképpen az Onion Network nevet. A Tor használatának hátránya a sebesség. Mivel a kérelmeknek több csomópontot előre-vissza kell utazniuk, a késés eltalálja.

A Tor és a VPN használatának előnyei

A kérés titkosítva történik a Tor hálózatában, amíg vissza nem dekódolják a kilépési csomópontnál. A belépési csomópont nem látja a kérését, de tudja az IP-címét, mert közvetlen kapcsolatot létesít. Ha csatlakozik a FastestVPN-hez, akkor kapcsolat létesül a VPN-kiszolgálóval, és a kérés - titkosítva - először a kiszolgálóra utazik, majd belép a Tor-hálózatba. Ennek eredményeként a belépési csomópont nem látja az Ön személyazonosságát, és nem is tudja, mit próbál meglátogatni.

Az a kérdés, hogy bízunk-e a VPN-szolgáltatóban abban, hogy képes a tevékenységeit magántulajdonban tartani. A FastestVPN nulla naplózási politikával rendelkezik; a felhasználói tevékenységeket diktáló irányelv soha nem kerül rögzítésre vagy eladásra harmadik fél számára.

Hogyan állítsuk be a Tor-ot a VPN felett:

  • Töltse le a Tor böngészőt platformjára itt.
  • Kövesse a telepítési folyamatot és teljes telepítés.
  • Letöltés FastestVPN app a készüléken.
  • Futtassa a beállítást, és indítsa el a VPN alkalmazást, miután telepítette.
  • Csatlakozás bármelyik szerverhez. Javasoljuk, hogy te csatlakozzon a legközelebbi szerverhez a jobb teljesítmény érdekében.
  • Indítsa el a Tor böngészőt és a kezdje el a böngészést

Keresse fel a www.whatismyipaddress.com webhelyet, hogy ellenőrizze IP-címét. Ha a cím eltér a fizikai helyétől és a VPN-kiszolgálótól, amelyhez csatlakozik, akkor sikeresen átjut a Tor hálózaton.

Következtetés

Annak köszönhetően, hogy anonimként tud tartani az internetet, Tor híres az illegális tevékenységekről. A Sötét Web az internet azon része, amelyet a keresőmotorok nem indexelnek. A Tor használata potenciálisan riasztást idézhet elő, hogy valami illegálisat csinál, még akkor is, ha csak a földrajzi korlátozások megkerülésére használja. A VPN használata megakadályozza ezt, ha megakadályozza az internetszolgáltatót, hogy megtudja, hogy Ön Tor.

FastestVPN egy nulla naplójú VPN, amely biztosítja az Ön személyes adatait. A VPN használata a Tor-lel a legjobb módszer a Tor-funkció kis hiányosságainak fedezésére.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

81 + = 82

map