Proxy vs VPN – Íme, amit tudnia kell az adatvédelemről

[ware_item id=33][/ware_item]

Az internetbiztonsági fenyegetések valósak, és ezért az emberek a legjobb megoldást keresik, amellyel meg tudják kezdeni adatainak védelmét és anonim online maradását. Messze a legegyszerűbb módszer egy proxy használata. Ezért a Proxy vs VPN témáról folytatott vita.


A könnyebb azonban nem mindig azt jelenti, hogy jobb, és ezért a virtuális magánhálózatok (VPN) népszerűsége az évek során nőtt. A vita: Proxy vs VPN folytatódik a mai napig, és az emberek továbbra is érvényes pontokat állítanak az érv mindkét oldalára. Olyan kérdéseket tesznek fel, mint; amely jobb és amely képes a sebesség elérésére anonimitás veszélyeztetése nélkül.

Proxy vs VPN

Mi a proxy szerver??

Egy proxy szervert úgy lehet úgy gondolni, mint egy közvetítőt, aki kezeli az internetes kéréseit. Ez elfedi az IP-címet egy virtuálisval, hogy becsapja a meglátogatni kívánt weboldalt.

Képzelje el például, hogy egy blokkolt webhelyet látogat meg az Egyesült Államokból. A proxykiszolgáló az IP-címével lehetővé tenné a webhely elérését azáltal, hogy úgy néz ki, mintha egy másik régióból látogat.

A proxykiszolgálók azonban nem olyan tevékenységek, amelyeket bizonyos tevékenységekhez kell használni, például személyes információk megosztására vagy online tranzakciókra. Beszéljük majd arról, hogy pontosan mennyire sebezhetők a VPN-ekkel összehasonlítva.

Proxy vs VPN - A VPN biztonságosabb?

Alapszinten a proxy webhelyek és a VPN-k hasonlóak abban az értelemben, hogy lehetővé teszik a virtuális IP-címek használatát a blokkolt vagy földrajzilag korlátozott webhelyek eléréséhez. Proxy webhely használatakor az IP címet használja a kívánt webhely eléréséhez. Ez megakadályozza a rendeltetési webhelyet abban, hogy megismerje az Ön IP-címét, és viszont a földrajzi helyet, így lehetővé teszi az olyan webhelyek elérését, amelyek egyébként elérhetetlenné válnának..

A VPN ugyanazt a funkciót kínálja és még sok más. A titkosítás a VPN egyik pillére, amely hatalmas előnyt jelent az ingyenes proxy-webhelyekkel szemben. Mivel az internetes forgalom titkosítva van, az nem olvasható harmadik felek számára, akiknek nincs kulcsa az adatok visszafejtéséhez. A FastestVPN az AES 256 bites titkosítási szabványt használja, amely annyira biztonságos, hogy még az Egyesült Államok katonasága is használja azt a kommunikáció biztonságához..

A FastestVPN 150+ nagysebességű szerverrel rendelkezik világszerte, lehetővé téve olyan országok virtuális IP-címének használatát, mint például az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Németország, Kanada és még sok más. Sőt, a szerverek P2P-optimalizálva vannak, ami azt jelenti, hogy a legjobb sebességet érheti el, miközben letöltötte a torrenteket.

A proxy webhelyek nem biztonságosak. Miközben elrejtik az Ön IP-jét a saját mögött, bárki szippanthatja az Ön adatait a hálózaton. Mivel pedig az összes internetes forgalom a proxy szerveren folyik keresztül, nem garantált, hogy a proxy szerver nem rögzíti az Ön tevékenységeit. Valójában az a gyakorlat, hogy ingyenes proxy webhelyek és ingyenes VPN-k értékesítik adatait harmadik felek számára.

Proxy vs VPN - amely jobb az Ön biztonsága szempontjából

A biztonság szempontjából a virtuális magánhálózatok nagymértékben meghaladták a proxy webhelyet, amely minimális funkcióval rendelkezik. A különbség az a tény, hogy a VPN fizetett szolgáltatás, míg a proxyhelyek ingyenesek. Vannak ingyenes VPN-k is, de nem biztosítanak ugyanolyan szintű szolgáltatásokat, vagy nem biztonságosak a biztonság szempontjából..

Bár egy fizetett szolgáltatás meghallgatása visszatarthatja Önt a használatától, nem tudjuk eléggé hangsúlyozni, hogy miért ne használjon ingyenes VPN-ket. Ezek megbízhatatlanok, nem nyújtanak azonos szintű biztonságot, és adataikat harmadik feleknek adják el.

A leggyorsabb VPN-t úgy építették fel, hogy hozzáférhető legyen. Ez azt jelenti, hogy egy VPN nemcsak kompromisszumok nélküli a biztonság és az adatvédelem szempontjából, de megfizethető is.

A következő szakasz a FastestVPN-ről és annak szerepéről a Proxy vs VPN vitában szól.

Proxy vs VPN - amely jobb a Torrenting számára?

Proxy helyek használhatók torrentekhez. Azonban csak a legjobbak, mint például a FastestVPN adhatják meg a legjobb sebességet, miközben megóvják az internetszolgáltatótól. A FastestVPN jó példa a torrent-barát funkciókkal rendelkező VPN-re, mint például a P2P-re optimalizált szerverek és korlátlan sávszélesség. Ez lényegében kedvező élményt jelent az Ön számára; letöltheti kedvenc torrentjeit HD minőségben.

Mint korábban már tárgyaltunk, a proxy-webhelyek nem biztonságos választás a torrent letöltésére, mivel az internetszolgáltató továbbra is látja az Ön tevékenységeit. Sok országban bizonyos torrent webhelyek használata izgalmas bírsághoz vezethet. A VPN nem csak elrejti az Ön IP-jét az ISP-től, hanem titkosítja az internetes forgalmat is.

Következtetés

Ez a blog reméli, hogy rendezi az esetleges téves értelmezéseket vagy kérdéseket, amelyek a Proxy vs VPN kapcsán merültek fel.

A VPN messze a jobb megoldás a biztonság és a magánélet szempontjából. A FastestVPN minden olyan alapvető funkcióval rendelkezik, amelyek célja a biztonságos és védett böngészési élmény biztosítása. Függetlenül attól, hogy blokkolt webhelyeket ér el, vagy torrenteket tölt le, a FastestVPN minden tevékenységet névtelenül tart fenn.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

+ 36 = 37

map