Cum se utilizează VPN pe Tor pentru navigare complet anonimă

[ware_item id=33][/ware_item]

Tor este un software care atrage atenția în ultima vreme datorită preocupărilor tot mai mari în privința vieții private. Ceea ce era un drept fundamental este acum luat în schimbul divertismentului de scurtă durată. Indiferent dacă este vorba despre social media, aplicații sau doar internet în general, confidențialitatea utilizatorilor devine un factor în retragere atunci când se implementează noi tehnologii.


Dacă doriți să aflați mai multe despre Tor, despre cum se diferențiază de o VPN și despre cum pot lucra cei doi în tandem pentru a oferi o abordare mai sofisticată pentru a îmbunătăți confidențialitatea, atunci ați ajuns la locul potrivit.

Cum se utilizează VPN pe Tor

Ce este Tor?

Înainte de a ne afunda în ceea ce este Tor, este mai bine să vă oferim un istoric despre cum a început.

Tor lucrează pe principiul rutării cepei. Este o metodă de rutare care implică trimiterea de date prin mai multe noduri. Ideea este că trimiterea de date printr-o rețea descentralizată unde fiecare nod este conectat numai la următorul din rețea poate oferi un nivel mai mare de confidențialitate decât doar criptarea datelor.

Rutiere de ceapă a fost dezvoltată cândva la mijlocul anilor 90 de către Laboratorul de Cercetări Navale din SUA (NRL). Rutarea cepei a fost ulterior preluată de un absolvent de MIT, care a început să implementeze cadrul într-un proiect care a devenit cunoscut sub numele de proiect Tor (The Onion Routing).

Rețeaua Tor include zeci de noduri din întreaga lume care transmite traficul către un alt nod din rețea până când ajunge la destinație. Acesta implică un nod de intrare, nod mediu și nod de ieșire.

Cum funcționează Tor?

Project Tor a înființat o rețea în întreaga lume, care sunt doar utilizatori care participă la rețea și funcționează ca noduri.

Când stabiliți o conexiune la TOR și trimiteți o solicitare, datele dvs. sunt criptate și trimise către primul nod; hai să-l numim Node A. Nodul A apoi ridică pachetul și îl livrează la Nodul B. Nodul B apoi îl trimite la Nodul C. Nu uitați că datele dvs. sunt criptate la fiecare pas al drumului, astfel încât niciunul dintre noduri nu poate citi ce criptat, cu excepția nodului de ieșire.

Nodul de ieșire îl face pentru că trebuie să știe destinația. Dar nu vă faceți griji, nu știe adresa IP a inițiatorului, care sunteți voi. În mod similar, Nodul A cunoaște IP-ul dvs. deoarece interacționează direct cu dvs., dar nu poate citi ce se află în pachetul criptat.

Ar trebui să vă oferi o idee despre modul în care Tor funcționează și cum este folosit pentru confidențialitate și evadarea cenzurii guvernamentale. Dezavantajul pentru Tor este performanța lentă. Durează mai mult pentru a ajunge la date înainte și înapoi; prin urmare, veți experimenta viteze de navigare mai lente decât cele normale.

Cum se diferențiază Tor de Proxy?

Dacă ați folosit vreodată un server proxy, atunci știți că vă permite să accesați site-uri web blocate. Un server proxy gestionează cererea dvs. de internet prin mascarea IP-ului asupra dvs., înainte de a trimite-o în locația desemnată.

Dar există o problemă fundamentală de confidențialitate în utilizarea serverelor proxy. Nu utilizează criptarea pentru securizarea datelor dvs. și are puterea de a vă vedea și de a vă jurnaliza activitățile. Serverele proxy sunt libere de utilizat, dar vin cu costul vieții private.

Tor lucrează pe o abordare similară, dar implică mai multe entități. Formează o rețea care transmite o solicitare de la un nod la altul, păstrând nodul anterior neinformat fie despre conținutul pachetului, fie prin adresa IP a inițiatorului.

Este sigur să folosiți Tor?

Tor este complet sigur de utilizat. Tor este construit pe transparență. Este un software open-source, accesibil tuturor. Ceea ce înseamnă asta este că oricine poate prelua codul Tor și îl poate folosi. De asemenea, le oferă acces la funcționarea interioară a software-ului.

Aceasta insuflă încredere în comunitate, deoarece publicul poate examina tehnologia de bază.

Este Tor Free?

Tor este gratuit pentru a descărca și utiliza. Descărcați browserul Tor de pe linkul de aici și instalați-l. Browserul Tor se bazează pe o versiune modificată a Mozilla Firefox, astfel încât unii utilizatori îi vor fi familiarizați.

Cum se folosește Tor?

Folosirea Tor este foarte ușoară. Accesați linkul aici pentru a descărca browserul Tor, care vă va permite să utilizați rețeaua Tor și să navigați pe internet în mod anonim. Iată un ghid pas cu pas pentru Windows:

 • Descarca Browserul Tor
 • Rulează .fișier exe
 • Selectați-vă Limba preferată
 • Selectați o locație a instala
 • Odată instalat, rulați browserul
 • Click pe Conectați

Acum puteți începe să navigați pe site-urile dvs. favorite, în mod anonim. Utilizatorii Firefox vor fi primiți cu o interfață familiară.

Ar trebui să utilizați VPN pe Tor

Vă puteți întreba, de ce aveți nevoie de un VPN dacă Tor vă face deja anonim? Pentru a răspunde la această întrebare, să ne întoarcem la exemplul nostru Node A, B și C.

Deși pachetul transmis este criptat, nodul A vă poate recunoaște adresa IP. Este o vulnerabilitate mică, dar există. Un VPN vă permite să vă mascați adresa IP reală cu una oferită de furnizorul VPN. Vă face anonim pe internet, deoarece serviciul VPN ascunde locația dvs. geografică reală.

Dacă ar trebui să folosești un VPN cu Tor, acesta ți-ar ascunde identitatea; de la nodul A la nodul C.

Dar pentru a pune lucrurile în perspectivă, ne readuce din nou la problemă. Deoarece un server VPN gestionează solicitările dvs. de internet, confidențialitatea dvs. este la mila furnizorului VPN. FastestVPN respectă o politică strictă „fără jurnal”, care asigură activitățile dvs. în mâini sigure. Căutați orice conținut, vizitați orice site web, FastestVPN nu va înregistra niciodată ceea ce faceți pe internet.

Tor funcționează fără probleme în timp ce rulează FastestVPN. Iată cum se utilizează Tor pe VPN:

 • Abonați-vă la FastestVPN
 • Descărcați și instalați FastestVPN pe dispozitiv
 • Lansa FastestVPN
 • Conectați-vă la dorința dvs. Server VPN
 • Lansa Tor Browser și faceți clic pe Conectare

Acum sunteți gata să navigați pe internet cu Tor cu protecția adăugată a nivelului FastestVPN.

Concluzie - Cum se utilizează VPN pe Tor

Preocupările crescânde cu privire la confidențialitate au fost o binecuvântare deghizată. Ultimul deceniu sau mai mult a făcut din confidențialitate o dezbatere în trend în rândul utilizatorilor. Oamenii își dau acum seama în sfârșit de importanța pirateriei utilizatorilor; acum sunt mai conștienți de ceea ce împărtășesc pe internet.

Diferența dintre o VPN gratuită și o VPN plătită ca FastestVPN devine din ce în ce mai transparent pentru utilizatorul mediu. Dacă intenționați să folosiți Tor, lăsați FastestVPN să vă maximizeze confidențialitatea.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

77 + = 79

map