Hogyan biztonságosan torrent?

[ware_item id=33][/ware_item]

Nagyon hihetetlen időben élünk. Néhány évvel ezelőtt, ha azt mondaná valakinek, hogy bármilyen film, TV-műsor, album vagy számítógépes játék elérhető lesz kérésre, nehéz lett volna elhinni. Azonban az olyan technológiáknak köszönhetően, mint a torrentok, hatalmas mennyiségű tartalom most könnyen letölthető.


De merészkednie kellene a kínzó világba? Ez a cikk megvizsgálja, mi szól a kínzó érzéshez, hogyan működik, és hogy biztonságos-e. Tehát olvassa el tovább, ha bármilyen gondja van, és tanulja meg, hogyan kell biztonságosan torrentolni.

a torrent biztonságos

get fasttestvpn

Mi a kínzó??

A legegyszerűbb torrentok csak fájlok, amelyek lehetővé teszik filmek vagy TV-műsorok letöltését más webfelhasználók számára. Ugyanakkor nem szeretik az FTP-szerveren tárolt fájlokat. Ehelyett a torrentok úgy működnek, hogy a felhasználókat peer-to-peer hálózatokba kapcsolják (P2P)..

Ezeknek a hálózatoknak különféle formái vannak, de a tornyokban, amelyeket összekapcsolnak az úgynevezett „nyomozó.Ezek az eszközök információkat gyűjtenek arról, hogy a felhasználók milyen tornyokat tartanak. Ez az információ lehetővé teszi, hogy a torrent letöltés indításakor csatlakozzon több feltöltőhöz - ez jelentősen javítja az átviteli sebességet.

A torrentek letöltése előtt szükség van egy kliens nevű alkalmazásra. A népszerű opciók között szerepel az uTorrent és a Bittorrent, amelyek egyaránt egyértelmű felületeket kínálnak a letöltések kezelésére.

Javaslatos egy virtuális magánhálózat telepítése is. Erről még egy kicsit beszélünk, de egyelőre, olvassa el a leggyorsabb VPN áttekintését tól től VPNpro archívumok a magas színvonalú szolgáltató alacsony árainak eléréséhez.

Miért torzítja az ellentmondásos kérdést??

Mindez meglehetősen ártatlannak tűnhet, de a torzítás valójában az egyik legnagyobb online vita. Az ok egyszerű: szerte a világon emberek milliói osztják meg a szerzői joggal védett tartalmakat, például filmeket, játékokat és TV-epizódokat. És a szerzői jog tulajdonosai nem örülnek.

A jogi helyzet azonban országonként eltérő:

  • USA - Az Egyesült Államokban a torrenting teljesen törvényes, de a szerzői joggal védett adatok megosztása nem. Az internetszolgáltatók kötelesek cselekedni annak érdekében, hogy minimalizálják hálózataik illegális tevékenységekhez való felhasználását, és rendszeresen szankcionálják a zsarnokokat. És 2018-ban az USA-ban ezer szenvedélyes ember szolgált perekkel. Tehát ez nem biztonságos kínzó környezet.
  • UK - Az Egyesült Királyságban ugyanez a jogi helyzet érvényes. 2017-ben az internetszolgáltatók indult figyelmeztetéseket küld a termékeny részvényeseknek, és a legtöbb torrent követőt blokkolták.
  • Németország - A német hatóságoknak vannak saját fegyvereik a kínzás ellen. Németországban a felhasználókra valószínűleg bírságot szabnak, mint büntetőeljárást, és a hatóságok évente több ezer büntető értesítést küldenek büntetőről..
  • Kína - Kína jó példája annak a joghatóságnak, amelyben a törvények nem utasítják el a gyötrelmet, ám a végrehajtás meglehetősen ritka. Kína esetében a szerzői jog alacsonyabb prioritású, mint a cenzúra. Tehát, ha elkerüli a politikailag érzékeny anyagokat, rendben kell lennie.
  • Ausztrália - Ausztráliában ismét a kígyózás törvényes, de a szerzői jogok megsértése nem. Valójában Aussie törvény megbízások hogy az internetszolgáltatóknak blokkolniuk kell a torzító helyeket (bár ezeknek a blokkoknak az ereje nem feltétlenül nagyon lenyűgöző.)

Veszélyezve vagyok, ha torrent klienseket használok?

Mint láttuk, a legtöbb ország most elfogadta a törvényt, hogy visszaszorítsa a kínzást. Tehát a rövid válasz igen: bárki, aki letölt egy torrentet, amely megsérti a szerzői jogi törvényeket, elméletileg a törvény sérelmére eshet.

Ez sem csupán elmélet. Az Egyesült Királyságban a kormány már régóta létezik toló a P2P kalózok 10 éves börtönbüntetésére. Ezenkívül 2012-ben egy Birminghami Egyetemi tanulmány jelentett annak bizonyítéka, hogy szinte az összes Bittorrent felhasználót aktívan nyomon követik.

Tehát ne becsülje alá a kockázatokat. Tegyen lépéseket a saját védelme érdekében.

get fasttestvpn

Hogyan lehet megvédeni magát, ha kínzó?

Szerencsére van néhány módszerünk annak biztosítására, hogy a kígyózás viszonylag biztonságos legyen.

A VPN két dolgot fog tenni. Először, ez titkosítja az Ön által torrent hálózatokon keresztül elküldött adatokat, és ezáltal a bűnüldöző szervek számára szinte lehetetlenné válik, hogy látják, amit letölt. Ha nem látják ezt, akkor nagyon gyenge indokuk van büntetőeljárás indításához.

Ennél is fontosabb, hogy a VPN anonimizálást alkalmaz a P2P-kapcsolata számára. A VPN-ek elveszik az Ön IP-címét (amely azonosítja a helyét és eszközt a lehallgatók számára), és teljesen új identitássá alakítják. Ilyen módon úgy tűnik, hogy Bangkokból származó felhasználó, miközben letölti a legújabb Game of Thrones-ot.

A megbízható VPN kiválasztása azonban nélkülözhetetlen. Ne keresse az ingyenes szolgáltatókat, mivel gyakran hibás IP-névtelenítést és titkosítást nyújtanak. Válasszon fizetős szolgáltatást, amely ötvözi a biztonságot és a sebességet.

Az is segít, ha VPN-jén van egy kill kapcsoló. Ezzel a funkcióval az internetkapcsolat automatikusan csökken, ha a VPN lefedettség meghiúsul. Ez különösen akkor hasznos, ha az özönlenek nem tudnak számítógépük közelében lenni egy éjszakai letöltés során.

Természetesen az egyetlen módja annak, hogy teljesen biztonságban maradjunk, az illegális torrentok teljes elkerülése. De ha nem, a VPN-nek a P2P-beállítások részét kell képeznie. Időszak.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

8 + 1 =

map