Fizetett VPN vs. ingyenes VPN: 6 dolog, amit figyelembe kell venni

[ware_item id=33][/ware_item]

A VPN-szolgáltatások használata külső hálózathoz történő csatlakozáskor mindig az adatbiztonság és a magántulajdon megőrzése volt. A VPN-szolgáltatások iránti érdeklődés fokozódott azután, hogy a kongresszus úgy döntött, hogy visszavonja a hálózatsemlegességi szabályokat, amelyek célja az internetes magánélet védelme, és ehelyett lehetővé tette az internetszolgáltatók számára, hogy adatainkat a hozzájárulásunk nélkül értékesítsék. Míg a VPN mindig alkalmas a nem megbízható hálózatokhoz, például a kávézókban és a repülőtereken működő hálózatokhoz, ám a kongresszus döntése után most mindenkinek gondolkodnunk kell az otthoni hálózatunkról, amely nem megbízható is. Ennek eredményeként az emberek lassan a VPN szolgáltatók felé fordulnak. Ha az App Store-ban és a Google Play alkalmazásban keres, sok ingyenes VPN-alkalmazást talál. Egy ingyenes alkalmazás nagyszerűnek hangzik, nemde? Az igazi kérdés a következő: vajon az ingyenes VPN-szolgáltatások elég megbízhatóak-e ahhoz, hogy megbízhatóak legyenek otthoni hálózatunkban, vagy keresnünk kell egy fizetett VPN-szolgáltatót? Milyen előnyei vannak az ingyenes, mint a fizetett VPN-nek? Íme néhány dolog, amelyet figyelembe kell vennie, mielőtt egy ingyenes vagy fizetett VPN-t szerezne.


Get FastestVPN

1. Csatlakozási sebesség

Nézzünk szembe a tényekkel, nem csak Ön próbál olcsón VPN-t szerezni. De mi történik, amikor az ingyenes VPN szolgáltatás annyira népszerűvé válik, hogy szervereik túl zsúfoltsá válnak?

Az egyik dolog, amelyben a legtöbb ember reméli, hogy olcsó VPN szolgáltatást szerezzen. De mi van, ha ez az ingyenes VPN-szolgáltatás népszerűvé válik, és szervereik zsúfoltsá válnak?

Nagyon nehéz lépést tartani a hálózati igényekkel. És sok ingyenes VPN-szolgáltatónak nincs pénze és forrása a minőségi infrastruktúra fenntartásához. Ez azt jelenti, hogy ha egy ingyenes VPN szolgáltatást választ, véletlenszerű kapcsolat léphet fel, és nincs gyors VPN kapcsolat.

Összehasonlításképpen: a fizetett VPN-szolgáltatások általában fenntartják hálózati forgalmát. Ez azt jelenti, hogy több ezer kapcsolatot képes kezelni egyszerre lassulás nélkül. Ennek oka a kiszolgálók nagyszámú fizetése VPN szolgáltatók telepítve vannak a világ különböző részein.

Tehát, függetlenül attól, ahonnan csatlakozik az internethez, mindig kap egy gyors VPN kapcsolat.

2. Szerver kiválasztása

Mivel fizetett VPN szolgáltató nagyszámú kiszolgáló áll rendelkezésre, a világ több régiójában kiszolgálói lefedettségük van, mint az ingyenes VPN-eknek.

Bár néhány közös jelenlét-pont (POP) fizetett és ingyenes VPN-kből is elérhetők, mint például London és New York, mások nem. Ez különösen igaz, ha VPN-t használ hozzáférés streaming tartalomhoz. Például, a Netflix felhasználó hozzáférni akar az amerikai tartalmakhoz, részesülne az ingyenes VPN-kiszolgálók előnyeiből az Egyesült Államokban. Lehet, hogy még pufferelési problémákkal sem szembesülnek. De amikor az ausztráliai vagy az Egyesült Királyságbeli Netflix felhasználók hozzáférni akarnak a Netflixhez, számukra költségesebb lesz, mivel ezekben az országokban a kiszolgálók telepítése költséges lesz egy ingyenes VPN szolgáltató számára..

Tehát, ha egy VPN szolgáltató amely korlátozások és problémák nélkül kínál internet-szabadságot, akkor jobb, ha fizetős VPN-szolgáltatást keres.

3. Ajánlott protokollok

Az ingyenes VPN szolgáltatók általában a felhasználókat kínálják pont-pont alagút protokoll (PPTP). Noha ez a protokoll képes elrejteni az Ön IP-címét, ismert tény, hogy a PPTP biztonsági kockázatokkal is tele. Ezért javasoljuk, hogy ne vegyen igénybe ingyenes VPN-szolgáltatásokat, függetlenül attól, milyen szolgáltatásokat nyújtanak Önnek.

Másrészt a fizetett VPN szolgáltatók különféle VPN protokollokat kínálnak. Vesz FastestVPN például az itt felkínált VPN-protokollok tartalmazzák L2TP, OpenVPN (TCP, UDP), OpenConnect, IKEv2 és Xsec. Ezeknek a protokolloknak különböző szintje van a sebességgel és a biztonsággal, így testreszabhatja a VPN-kapcsolatot az Ön igényei szerint.

4. Adatvédelmi irányelvek

Mivel az ingyenes VPN-szolgáltatók nem számítanak fel díjat a szolgáltatásokért, ők sem hoznak nagy bevételt. Tehát hogyan élnek túl a fizetett VPN szolgáltatókkal szemben??

Nem nehéz tudni, hogy a legtöbb ingyenes VPN-szolgáltató adatbányászással pénzt keres. Lehet, hogy átjárja az eszköz összes adatát és forgalmát, naplózza és eladhatja hirdetőknek, hogy pénzt szerezzen. Ez nem azt jelenti, hogy minden ingyenes VPN szolgáltató ezt csinálja. Valójában sok ingyenes VPN-szolgáltató nem követi ezeket a trükköket. De mivel ingyenes szolgáltatásokat nyújtanak, csak remélhetjük, hogy nem követik ezeket az árnyékos trükköket.

A fizetett VPN szolgáltatókkal kapcsolatban vannak olyanok is, akik regisztrálják az Ön forgalmát, és mások, akik nem. Az ingyenes VPN szolgáltatók azonban rögzítik az Ön adatait, hogy gyors pénzt szerezzenek, míg a fizetett szolgáltatók ezt vállalkozásuk védelme érdekében teszik, ami azt jelenti, hogy nem adják el egyik hirdetőnek sem..

Nehéz megtalálni olyan VPN-szolgáltatót, amely nem végez ilyen olcsó trükköket a pénz keresése érdekében, VPN szolgáltatók mint például a FastestVPN, nincs naplózás, és minden bizonnyal a tetején áll, amikor a felhasználó forgalmi védelmét és biztonságát tartjuk fenn. Tehát, ha a VPN-szolgáltatásért fizet, miért választana szolgáltatót, amely naplókat vezet?

5. Ügyfélszolgálat

Csakúgy, mint folyamatos nagysebességű ügyfelek számára, a 2/7-es ügyfélszolgálat is fontos. Az a fajta támogatás, amelyet egy VPN-szolgáltató kínál, azon múlik, amit megengedhet magának. A fizetett VPN szolgáltatók általában jobb ügyfélszolgálatot kínálnak. A VPN szolgáltatásért fizetett pénz nemcsak a névtelenséget és a biztonságot tartalmazza, hanem magában foglalja a nagyszerű ügyfélszolgálatot is, amelyre a jövőben szükség lehet.

Például a FastestVPN 24/7-es Vevőszolgálat elérhető. Tehát, ha bármikor felmerül a VPN szolgáltatásaikkal kapcsolatos problémák, akár ünnepnapokon, bármikor kapcsolatba léphetnek velük. Jönnek és segítenek a probléma lehető leggyorsabb megoldásában.

6. Névtelenség

Lehet, hogy nem kell regisztrálnia a VPN használatához a ingyenes VPN szolgáltató. És még ha fel is kérdezi, hogy iratkozzon fel, egyszerűen hamis adatokat használhat fiókjának létrehozásához. A fizetett VPN azonban kéri a helyes adatait, amelyeket a fizetési folyamat során is felhasználnak.

A névtelenség szempontjából az ingyenes VPN egyértelműen a nyertes, mivel lehet, hogy nem kell megadnia az igazi részleteket. De ne feledje, még ha hamis adatokat is adott meg magadról, az ingyenes VPN-szolgáltatók továbbra is naplózhatják az Ön IP-címét és figyelhetik az internetes forgalmat. Tehát, függetlenül attól, hogy anonim-e másokat, vagy sem, az IP-címe változatlan marad, és a szolgáltató saját javára bejelentkezhet. Fizetett VPN-szolgáltatóval a legjobbat kínálja Önnek VPN adatvédelem olyan szolgáltatások, amelyeket egy ingyenes VPN nem feltétlenül mutat be.

get fasttestvpn

Következtetés

A hálózati forgalom teljes titkosítása lelassíthatja a kapcsolat sebességét, de ez a választott VPN-szolgáltatótól függ. A sebességgel kapcsolatos problémákkal szembesülhet a Ingyenes VPN szolgáltató de nem fizetett.

Tehát, mit gondol jobb: Ingyenes VPN vagy fizetett VPN? Amit választ, az befolyásolja a VPN funkcionalitását. Ha azt tervezi, hogy VPN-szolgáltatásokat szeretne kapni, mert nem akarja, hogy internetszolgáltatója szimatoljon, és lehetővé tegye a globális tartalom elérését, akkor a fizetett VPN a megfelelő választás az Ön számára.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

51 + = 54

map