Hogyan ellenőrizhető a VPN-kapcsolat bármilyen IP-szivárgás esetén

[ware_item id=33][/ware_item]

A VPN elrejti az IP-címet, és lehetővé teszi a geo-blokkolt tartalmak elérését. Ezenkívül titkosítja az Ön adatait, és védi az Ön IP és online tevékenységeit harmadik felektől. Lehet, hogy vannak bizonyos technikai hibák, és a VPN kiszivárogtathatja az Ön IP-címét vagy helyét. Abban az esetben, ha egy VPN nem védi az Ön biztonságát, akkor nem használhatja azt.


Az IP- vagy a DNS-szivárgásokat nehéz felismerni, de követheti az utasításokat, hogy ellenőrizze a VPN megfelelő működését.

Hogyan ellenőrizhető, hogy a VPN működik-e

A leggyakoribb VPN hibák

Előfordulhat, hogy a VPN sokféle okból nem teljesít jól. De a legtöbb VPN veszélyezteti a felhasználók biztonságát az IP vagy a DNS szivárgás miatt. A leggyakoribb VPN-szivárgások:

 • DNS szivárgás

Mindig próbáljon ki olyan VPN szolgáltatást igénybe venni, amely garantálja az IP / DNS szivárgások elleni védelmet. A DNS szivárgás egy VPN biztonsági hiba. A VPN nem rejti el a DNS-kéréseket, és felfedi azokat az internetszolgáltatónak. Ez azt jelenti, hogy az internetszolgáltató kiszolgálói tudják, milyen webhelyeket látogatnak meg, és kik vagytok. Ha valaki kifizeti a forgalmat, akkor könnyen hozzáférhet az Ön adataihoz, és ez a DNS-vezérlő támadáshoz vezethet.

 • IP szivárgás

Az Ön biztonsága veszélyben van, ha a VPN nem rejti el az Ön IP-címét. A VPN elrejti az eredeti IP-t a saját IP-jével, így senki sem láthatja a valódi IP-címét, és nem tudja, hogy mit látogat meg az interneten. Ha azonban egy VPN pillanatnyilag nem tudja megvédeni az Ön IP-jét, akkor IP szivárgást okoz. IP-szivárgás esetén bármilyen hackerek könnyen megtalálhatják a tartózkodási helyét és a meglátogatott webhelyeket. Az IP szivárgás az IPv4 és az IPv6 protokollok inkompatibilitása miatt fordulhat elő.

 • Web valós idejű kommunikációs szivárgás

A WebRTC-t a legjobban teljesítő böngészőkre tervezték, pl. A Chrome, a Firefox, az Opera stb. Támogatja a hang- és videocsevegést, de egyes webhelyek visszaélnek azzal, és további kódsorokat adnak hozzá a felhasználó valódi IP-címének felismeréséhez. Ezek a webhelyek azonosítják a felhasználó helyét, és csak földrajzilag korlátozott tartalmat biztosítanak.

Az összes említett szivárgás egy VPN technikai hibája, amelyet meg lehet oldani, ha észlelte őket. Kövesse az alábbi utasításokat az egyes hibák észleléséhez.

DNS-szivárgás észlelése?

Kövesse ezeket a gyors lépéseket annak ellenőrzéséhez, hogy a DNS-e szivárog-e:

 1. Nyissa meg a DNS-szivárgás tesztet online
 2. Ellenőrizze a képernyőn megjelenő helyet és IP-t. Ha ez megegyezik az eredeti IP-vel, akkor a VPN nem működik.
 3. A DNS-szivárgás teszteléséhez válassza a Szabványos teszt vagy a kiterjesztett teszt lehetőséget. Ha a standard vagy kibővített teszt nem mutatja az eredeti IP DNS-kiszolgálóit, ez azt jelenti, hogy a forgalom védett.

Abban az esetben, ha csatlakozik FastestVPN, és találjon egy DNS-szivárgást, akkor azonnal kapcsolatba léphet a 24 órás csevegési támogatással.

IP-szivárgás tesztelése?

Teszteljen egy IP-szivárgást az alábbi egyszerű lépésekkel:

 • Húzza ki a VPN-t az eredeti IP-cím kereséséhez. Nyissa meg a Google keresősávot, és írja be a „mi az én IP-címem”. Jegyezze fel a képernyő tetején megemlített számot.
 • Nyissa meg a VPN-fiókját, jelentkezzen be, és válasszon ki egy kiszolgálót.
 • Ismételje meg újra az első lépést, hogy egyeztesse új IP-címét a régi IP-címmel.
 • Ha az új címed megegyezik az eredeti (korábbi) címmel, akkor az azt jelenti, hogy szivárog az IP.

A WebRTC szivárgás tesztelése?

 • Csatlakozzon a VPN-hez, és válasszon bármilyen szervert
 • Keressen a „Saját IP-cím” elemre a Google keresősávjában, és a VPN-hez hozzárendelt IP-cím lesz a legfontosabb eredmény
 • Most másolja / illessze be ugyanazt az IP-címet a Google keresősávjába, és írja be az „IP” a számjegyek elé. Ha az internetszolgáltató felbukkan, ez azt jelenti, hogy webRTC szivárgás jelentkezik.

Különböző VPN-szivárgások javításának módjai

Ha VPN-szivárgást tapasztal, ne aggódjon. A VPN-szivárgásokat néhány egyszerű lépéssel megjavíthatja. Abban az esetben, ha gyakori VPN-szivárgás tapasztalható, akkor jobb, ha váltja a VPN-szolgáltatót, és megbízható megbízható VPN-szolgáltatásra támaszkodik, például FastestVPN.

Hogyan lehet megoldani a DNS-szivárgást

DNS-szivárgás esetén kapcsolja ki a Wi-Fi-t, és válassza le a VPN-kapcsolatot. Most, egy perc múlva kapcsolja be a Wi-Fi-t, és csatlakozzon a VPN-hez. Ha a DNS-szivárgás továbbra sem javult, nyissa meg a VPN-t, és csatlakozzon egy másik szerverhez. Most végezzen újabb DNS-tesztet, hogy ellenőrizze a kapcsolat biztonságát.

Az IP-szivárgás megoldása

Az IP-szivárgás kijavításához próbáljon meg egy másik szerverhez csatlakozni, vagy használja az IPv4-t az IPv6 helyett. Van egy másik ideiglenes javítás is, adjunk hozzá IPv6 korlátozásokat a tűzfalhoz.

Hogyan oldható meg a WebRTC szivárgás?

Letilthatja a WebRTC-t böngészőjében a WebRTC-szivárgás megakadályozása érdekében. Ha olyan böngészőt használ, amely nem engedélyezi a WebRTC letiltását, akkor ilyen böngészőkhöz használhatja a FastestVPN böngészőbővítményeit. Ez biztosítja az Ön számára a maximális adatvédelmet.

Hogyan védjük meg a VPN-t a szivárgásoktól

Ha gyakori VPN-szivárgás tapasztalható, akkor jobb, ha szerezzen magának olyan megbízható VPN-szolgáltatást, mint például FastestVPN.

 • Aktív módon ellenőrizze VPN-jét a blogban említett tesztekkel
 • Ellenőrizze, hogy a VPN-szolgáltatás DNS-szivárgásmentes-e
 • Kapcsolja ki a WebRTC-t böngészőjében. A webRTC szivárgásának elkerülése érdekében hozzáadhat a leggyorsabb VPN kiterjesztést.

Következtetés

A VPN nélkülözhetetlen a garantált online biztonság szempontjából, és ha nem úgy működik, ahogyan feltételezik, akkor gondoskodnia kell arról, hogy a biztonsága ne legyen veszélyben. Mindig aktívan tesztelje az IP és a DNS szivárgását, és támaszkodjon megbízható VPN szolgáltatóra, hogy online tevékenységeit biztonságban tartsa a hackerektől..

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 4 = 1

map