Hogyan használjuk a VPN-t a Tor-on a teljesen névtelen böngészéshez

[ware_item id=33][/ware_item]

A Tor egy olyan szoftver, amelyre az utóbbi időben egyre nagyobb figyelmet fordítanak a magánélet iránti növekvő aggodalmak miatt. Ami régen alapvető jog volt, azt most rövid távú szórakoztatásért cserébe veszik el. A közösségi média, az alkalmazások vagy az internet általában véve a felhasználói adatvédelem egyre csökkenő tényezővé válik az új technológiák telepítésekor..


Ha többet szeretne megtudni a Tor-ról, hogy ez hogyan különbözik a VPN-től, és hogy ketten működhetnek együtt, hogy kifinomultabb megközelítést biztosítsanak a magánélet védelmének fokozása érdekében, akkor a megfelelő helyre jöttél.

Hogyan kell használni a VPN-t a Tor-on

Mi az a Tor??

Mielőtt belemerülnénk a Torba, jobb, ha mesélünk neked arról, hogy miként kezdődött.

A Tor a hagyma útválasztásának elvén működik. Ez egy útválasztási módszer, amely magában foglalja az adatok küldését több csomóponton keresztül. Az ötlet az, hogy az adatok küldése egy decentralizált hálózaton keresztül, ahol minden csomópont csak a következő hálózathoz kapcsolódik, magasabb szintű adatvédelmet biztosíthat, mint pusztán az adatok titkosítása..

A hagyma útválasztást valamikor a 90-es évek közepén fejlesztette ki az USA Naval Research Lab (NRL). A hagyma útválasztását később egy MIT végzős felvette, aki elkezdte végrehajtani a keretet egy olyan projektben, amelyet Tor (The Onion Routing) néven ismertek..

A Tor hálózat világszerte tucatnyi csomópontot foglal magában, amelyek továbbítják a forgalmat a hálózat egy másik csomópontjáig, amíg el nem éri a rendeltetési helyet. Ez magában foglalja a belépési csomópontot, a középső csomópontot és a kilépési csomópontot.

Hogyan működik a Tor??

A Tor projekt a világ minden tájáról hálózatot hozott létre, amely csak a hálózatban részt vevő és csomópontként működő felhasználó.

Amikor kapcsolatot létesít a TOR-val és kérést küld, az adatok titkosítva vannak, és az első csomóponthoz kerülnek; nézzük A. csomópontnak. Az A csomópont felveszi a csomagot, és eljuttatja a B csomóponthoz. A B csomópont aztán elküldi a C csomópontnak. Ne feledje, hogy az adatok titkosítva vannak minden egyes lépésnél, így egyik csomópont sem tudja elolvasni titkosítva, kivéve a Kilépési csomópontot.

Az Exit Node csinálja, mert tudnia kell a rendeltetési helyet. De ne aggódjon, nem ismeri a kezdeményező IP-jét, amely te vagy. Hasonlóképpen, az A csomópont ismeri az Ön IP-jét, mivel közvetlenül kapcsolatba lép veled, de nem tudja beolvasni, mi található a titkosított csomagban.

Ötletet kell adnia neked arról, hogy működik a Tor, és hogyan használják fel a magánélet védelme és a kormányzati cenzúra elkerülése érdekében. A Tor hátránya a lassú teljesítmény. Az adatok oda-vissza elérése hosszabb ideig tart; ennélfogva a normálnál lassabb böngészési sebességet fogja tapasztalni.

Miben különbözik a Tor a proxy-tól??

Ha valaha is proxykiszolgálót használt, akkor tudja, hogy ez lehetővé teszi a blokkolt webhelyek elérését. A proxykiszolgáló úgy kezeli az internetes kérését, hogy elfedi az IP-jét a magánál, mielőtt elküldi a kijelölt helyre.

De proxykiszolgálók használata során alapvető adatvédelmi kérdés merül fel. A titkosítást nem használja az adatok biztonságossá tétele érdekében, és lehetősége van tevékenységeinek megtekintésére és naplózására. A proxyszerverek szabadon használhatók, de az Ön személyes adatainak költségén származnak.

Tor hasonló megközelítésen működik, de egynél több entitást is bevon. Hálózatot képez, amely továbbítja az igényeket az egyik csomópontról a másikra azáltal, hogy az előző csomópontot nem veszi tudomásul a csomag tartalmáról vagy a kezdeményező IP-címéről..

Biztonságos a Tor használata??

A Tor használata teljesen biztonságos. A Tor a transzparenciára épül. Ez egy nyílt forráskódú szoftver, amely mindenki számára elérhető. Ez azt jelenti, hogy bárki felveheti Tor kódját és felhasználhatja azt. Ezenkívül hozzáférést biztosít számukra a szoftver belső működéséhez.

Megalapozza a közösségbe vetett bizalmat, mivel a nyilvánosság megvizsgálhatja az alapul szolgáló technológiát.

A Tor ingyenes?

A Tor ingyenesen letölthető és használható. Töltse le a Tor böngészőt az itt található linkből és telepítse. A Tor böngésző a Mozilla Firefox módosított változatán alapul, így néhány felhasználó számára ismerős lesz.

Hogyan kell használni a Tor-ot?

A Tor használata nagyon egyszerű. Az itt található linkre kattintva letöltheti a Tor böngészőt, amely lehetővé teszi a Tor hálózat használatát és névtelen böngészést az interneten. Íme egy lépésről lépésre a Windows rendszerhez:

 • Letöltés Tor böngésző
 • Futtassa a .exe fájl
 • Válassza ki preferált nyelv
 • Válasszon egy helyet üzembe helyezni
 • Telepítés után, futtassa a böngészőt
 • Kattintson Csatlakozás

Most már elkezdheti névtelenül böngészni a kedvenc webhelyein. A Firefox felhasználóit ismerős felülettel fogadják.

Ha VPN-t használ a Tor-on

Megkérdezheti magától, hogy miért van szüksége VPN-re, ha Tor már névtelenné tesz téged? A kérdés megválaszolásához térjünk vissza az A, B és C csomópontra.

Noha az átvitt csomag titkosítva van, az A csomópont felismeri az Ön IP-címét. Ez egy kis sebezhetőség, de ott van. A VPN lehetővé teszi, hogy elrejtse a tényleges IP-címét azzal, amelyet a VPN-szolgáltató kölcsönad. Névtelenné teszi az internetet, mivel a VPN szolgáltatás elrejti a valódi földrajzi helyzetét.

Ha VPN-t használna Tor-nal, akkor az egész személyiségét elrejti; az A csomóponttól a C csomópontig.

A dolgok perspektívaba helyezése viszont visszavezet minket a probléma megoldásához. Mivel egy VPN-kiszolgáló kezeli az internetes kéréseit, az Ön személyes adatait a VPN-szolgáltató kegyelme adja. A FastestVPN szigorú „naplózás nélkül” irányelvet követ, amely biztosítja, hogy tevékenységei biztonságos kezekben legyenek. Böngésszen bármilyen tartalommal, látogasson el bármilyen weboldalra; a FastestVPN soha nem rögzíti az interneten végzett tevékenységeit.

A Tor minden probléma nélkül működik a FastestVPN futtatása közben. A Tor használatát a VPN-en a következőképpen végezheti el:

 • Feliratkozás a FastestVPN csatornára
 • Töltse le és telepítse a leggyorsabb VPN-t a készüléken
 • Dob FastestVPN
 • Csatlakozzon a kívánthoz VPN szerver
 • Dob Tor böngésző majd kattintson a Csatlakozás gombra

Most már készen áll arra, hogy a Tor segítségével böngészjen az interneten, a hozzáadott rétegvédelemmel FastestVPN.

Következtetés - Hogyan kell használni a VPN-t a Tor-on

A magánélettel kapcsolatos növekvő aggodalmak áldást jelentenek az álruhában. Körülbelül az elmúlt évtizedben a magánélet védelme trendszerű vita lett a felhasználók körében. Az emberek végre felismerik a felhasználói kalózkodás fontosságát; most jobban tudják, mit osztanak meg az interneten.

A különbség az ingyenes VPN és a fizetett VPN között FastestVPN átláthatóbbá válik az átlagos felhasználó számára. Ha a Tor használatát tervezi, engedje, hogy a FastestVPN maximalizálja adatvédelmét.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 1 = 6

map