Како проверити ВПН повезивање за било какве ИП пропусте

[ware_item id=33][/ware_item]

ВПН маскира вашу ИП адресу и омогућава вам приступ гео-блокираном садржају. Такође шифрира ваше податке и штити ваш ИП и мрежне активности од трећих страна. Али могу бити неке техничке грешке, а ВПН може процурити вашу ИП адресу или локацију. У случају да ВПН не штити вашу сигурност, нема је користи.


ИП или ДНС пропусте је тешко открити, али можете следити наша упутства како бисте били сигурни да ВПН исправно ради.

Како да проверите да ли ВПН ради

Најчешће грешке ВПН-а

ВПН можда не функционише добро из многих разлога. Али већина ВПН-ова угрожава безбедност корисника због цурења ИП-а или ДНС-а. Најчешћа цурења ВПН-а су:

 • ДНС цурење

Увек покушајте да користите ВПН услугу која гарантује заштиту од ИП / ДНС пропуштања. Пропуштање ДНС-а представља грешку у ВПН сигурности. ВПН не сакрива ДНС захтеве и открива их ИСП-у. То значи да ваши ИСП сервери знају које веб локације посећујете и ко сте. Ако неко увиђа ваш саобраћај, лако може приступити вашим подацима и то може довести до напада ДНС контроле.

 • ИП цурење

Ваша сигурност је под високим ризиком ако ВПН не крије вашу ИП адресу. ВПН маскира ваш оригинални ИП са сопственим ИП-ом, тако да нико не може видети вашу стварну ИП адресу и не зна шта посећујете на Интернету. Међутим, ако ВПН на тренутак не успе да заштити вашу ИП адресу, то изазива цурење ИП-а. У случају пропуштања ИП-а, сваки хакер може лако пратити вашу локацију и веб локације које посећујете. До цурења ИП-а може доћи због некомпатибилности ИПв4 и ИПв6 протокола.

 • Интернет цурење у стварном времену

ВебРТЦ је дизајниран за најбоље претраживаче, нпр. Цхроме, Фирефок, Опера и др. Подржава гласовни и видео ћаскање, али неке веб локације злоупотребљавају га и додају додатне линије кодова за откривање стварне корисничке ИП адресе. Ове веб локације идентификују локацију корисника и пружају само гео-ограничен садржај.

Сва наведена цурења су техничка грешка ВПН-а коју можете отклонити, након што их откријете. Следите ова упутства у наставку да бисте открили сваку грешку.

Како открити цурење ДНС-а?

Следите ове кратке кораке да бисте проверили да ли ваш ДНС цури:

 1. Идите на било који ДНС тест пропуштања на мрежи
 2. Проверите локацију и ИП приказ на екрану. Ако је исти са вашим оригиналним ИП-ом, тада ваш ВПН не ради.
 3. Да бисте тестирали цурење ДНС-а, изаберите Стандардни тест или продужени тест. Ако стандардни или проширени тест не приказује ДНС сервере вашег оригиналног ИП-а, то значи да је ваш саобраћај заштићен.

У случају да сте повезани на НајбржеВПН, и пронађите цурење ДНС-а, тада можете контактирати подршку 24 сата дневно за брзу помоћ.

Како тестирати ИП цурење?

Испитајте ИП пропуштање помоћу једноставних корака у наставку:

 • Искључите ВПН да бисте потражили оригиналну ИП адресу. Отворите траку за претраживање Гооглеа и откуцајте „која је моја ИП адреса“. Запишите број који се помиње у врху екрана.
 • Отворите свој ВПН налог, пријавите се и изаберите било који сервер.
 • Поновите први корак поново да ускладите своју нову ИП адресу са старом ИП адресом.
 • Ако је нова адреса иста вашој оригиналној (претходној) адреси, то значи да вам ИП пропушта.

Како тестирати ВебРТЦ цурење?

 • Повежите се с ВПН-ом и изаберите било који сервер
 • Претражите „Моја ИП адреса“ у Гоогле траци за претрагу, а ваша ИПН додељена ИП адреса биће на врхунском резултату
 • Сада копирајте / залепите исту ИП адресу у Гоогле траку за претрагу и напишите „ИП“ пре тих цифара. Ако вам се ИСП појави, то значи да имате цурење вебРТЦ-а.

Начини поправљања различитих цурења ВПН-а

Ако осјетите цурење ВПН-а, немојте се стресати. Можете да поправите своје ВПН пропусте пратећи неколико једноставних корака. У случају да вам честе ВПН цурења, онда је боље да пребаците свог ВПН провајдера и ослоните се на поуздану ВПН услугу као што је НајбржеВПН.

Како решити цурење ДНС-а

У случају пропуштања ДНС-а, искључите Ви-Фи и искључите ВПН везу. Сада, само минут, укључите Ви-Фи и повежите се на ВПН. Ако вам цурење ДНС-а још увек није фиксирано, отворите ВПН и повежите се на други сервер. Сада проведите још један ДНС тест како бисте били сигурни да је ваша веза сигурна.

Како решити ИП пропуштање

Да бисте исправили ИП цурење, покушајте да се повежете на други сервер или покушајте да користите ИПв4 уместо ИПв6. Постоји још једно привремено решење, додајте ИПв6 ограничења вашем фиревалл-у.

Како решити ВебРТЦ цурење?

Можете онемогућити ВебРТЦ у прегледачу да бисте спречили цурење ВебРТЦ-а. Ако користите прегледач који вам не дозвољава да онемогућите ВебРТЦ, онда за такве прегледаче можете користити проширења ФастестВПН-а. То ће осигурати максималну приватност за вас.

Како заштитити своју ВПН од цурења

Ако имате често цурење ВПН-а, онда је боље да набавите поуздану ВПН услугу као што је НајбржеВПН.

 • Активно проверите свој ВПН са свим тестовима поменутим на нашем блогу
 • Проверите да ли је ваша ВПН услуга без ДНС-а
 • Искључите ВебРТЦ у прегледачу. Можете додати додатак ФастестВПН да бисте избегли пропуштање вебРТЦ-а.

Закључак

ВПН је неопходан за гарантовану безбедност на мрежи, и ако не функционише онако како би требало, онда морате бити сигурни да ваша безбедност не би требало да буде угрожена. Увек активно тестирајте ИП и ДНС пропусте и ослањајте се на угледног ВПН провајдера да бисте заштитили своје мрежне активности од хакера.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

6 + = 12

map